Karkówka w sosie sojowym

Doskonała z kaszą kuskus.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 8 plastrów karkówki,
- 2 łyżki płynnego miodu,
- 1/2 łyżeczki startego imbiru,
- 3 łyżki ciemnego sosu sojowego,
- 2 łyżki oleju,
- 2 łyżki masła,
- 3 brzoskwinie

Przygotowanie: Miód wymieszaj z imbirem i sosem sojowym, do marynaty włóż mięso. Odstaw na 10 minut. Następnie smaż na grillu lub na patelni na oleju (najlepiej w woku). Obok na grillu ułóż ćwiartki brzoskwiń. Resztki marynaty zlej do rondelka, zagotuj, dodaj masło i mieszaj podgrzewając aż się roztopi i połączy z sosem.
Mięso podaj z brzoskwiniami i sosem. Dobrym dodatkiem jest kuskus, wymieszany z posiekaną, podsmażoną cebulką i dużą ilością natki.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Więcej przepisów na karkówkę:

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | kuskus | wieprzowina

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (1)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje