Karnawałowe przekąski

Idealne na domówkę!

Pieczone gruszki
Pieczone gruszkimateriały prasowe

Pieczone gruszki z gorgonzolą i sosem kakaowym

Sposób przygotowania

Gruszki przekroić na pół, wydrążyć środek i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 10 minut, następnie wyjąc formę i zagłębienie w gruszce wyłożyć serem gorgonzola. Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 10 minut. W międzyczasie przygotować sos - wymieszać słodki ocet balsamiczny z kakao, miodem i sokiem z cytryny. Upieczone gruszki polać sosem, posypać posiekanymi orzechami włoskimi, ozdobić pestkami granatu i świeżym tymiankiem.

Zmysłowe smaki: Sałatka gruszkowo-figowaInteria.tv
Sałatka jajeczna
Sałatka jajecznamateriały prasowe

Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi

Sposób przygotowania

Jajka ugotować, ostudzić, a następnie obrać i pokroić w kostkę. Paluszki, korniszony oraz awokado również pokroić i połączyć z jajkiem. Dodać drobno posiekany szczypior. Doprawić majonezem, solą oraz pieprzem. Podawać w szklankach lub pucharkach.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas