Kasia Wilk poleca zupę rybną

Kasia Wilk przyznała, że w kuchni zdecydowanie najlepiej wychodzi jej zupa rybna. Polska piosenkarka zdradziła PAP Life, jak ją przygotowuje.

"Zupa rybna to moja specjalność. Jestem mistrzynią w jej przygotowywaniu" - mówi Kasia Wilk.

Reklama

W czym tkwi sekret jej popisowego dania?

"Przede wszystkim to nie jest wcale taka zwykła zupa. Ona jest przeze mnie nieco zmodyfikowana. Jej tajemniczymi składnikami są imbir, curry i cebula. Bardzo dużo dodaję tej cebuli, żeby zupa była aż taka słodka. Do tego podaję różnego rodzaju owoce morza."

Jakiej ryby używa piosenkarka?

"Jeśli chodzi o samą rybę, to najważniejsze, żeby była po prostu dobra jakościowo. Przede wszystkim to musi być świeża ryba - oczywiście nie może być też obślizgła. Żadna tam jakaś flądra, którą wrzuciłam kiedyś ze skórą niechcący".

Kasia Wilk podkreśla, że poza walorami smakowymi, jej zupa jest zdrowa.

"Taka zupa jest nie tylko bardzo smaczna. Jest też odżywcza, a przede wszystkim i co chyba najważniejsze - zdrowa. Nie dodaję do niej już żadnych polepszaczy typu mąka czy mleko. Wszystko gotuję na bulionie. To jest czysty wywar, ale on jest po prostu doskonały. To wszystko oczywiście dzięki aromatycznym przyprawom."


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje