Kasza jaglana z warzywami

Zapomniany smak kaszy jaglanej.

Składniki:

Reklama

- szklanka kaszy jaglanej,
- 2 różnokolorowe papryki,
- mala cukinia,
- duża cebula,
- 3 łyżki oleju,
- 3 ząbki czosnku,
- sos sojowy,
- rozmaryn,
- pieprz i sól

Przygotowanie:

Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Umytą cukinię pokroić w ćwierć-plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju. Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika. Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Podawać z kaszą.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kasza | potrawy wegetariańskie | cukinia

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (1)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje