Kaszka ryżowa z indykiem (po 6 miesiącu)

Delikatne mięso z indyka i morele to doskonałe połączenie. Maluszki muszą taki posiłek mieć zmiksowany, dorosłym zamiast kaszki ryżowej można podać zwykły ryż. Smacznego!

Mięso z indyka kupuj w sklepie ekologicznym.
Mięso z indyka kupuj w sklepie ekologicznym.123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 morela
  • 20 g filetu z piersi indyka
  • 2-3 łyżeczki kaszki ryżowej
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

1. Morelę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Obierz ze skórki, wyjmij pestkę, pokrój na małe kawałki.

2. Wlej do garnka ok. 200 ml wody, dodaj do niej pokrojoną morelę i dokładnie umyte mięso, a następnie całość gotuj na wolnym ogniu.

3. Kiedy mięso i morela będą miękkie, zmiksuj je i dodaj kaszkę ryżową. Potem całość dokładnie wymieszaj.

4. Na koniec dodaj masło i ponownie zagotuj danie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas