Kawa cynamonowa z miodem

Wielu z nas zaczyna od niej dzień. Pijemy ją z cukrem lub bez – jak kto woli. Ale czym byłaby kawa bez śmietanki? To ona czyni z niej wyjątkowo delikatny i aksamitny napój.

Składniki dla: 2 porcji

Składniki

  • 2 filiżanki świeżo zaparzonej mocnej kawy espresso
  • 1 szkl. śmietanki 12%
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • grubo starta gorzka czekolada do posypania

Sposób przygotowania

Śmietankę mocno podgrzać. Na spód dwóch kubeczków wlać po 1 łyżce miodu (miód można zastąpić cukrem trzcinowym lub syropem klonowym). Posypać go cynamonem. Wlać śmietankę Łaciata 12%, a potem kawę espresso. Wymieszać i od razu podawać. Dla wzbogacenia smaku kawę można posypać startą gorzką czekoladą. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje