Kiełbaski po amerykańsku

Smaczne kiełbaski - w sam raz na grilla.

Składniki

  • 1/2 kg kiełbasy Śląskiej z kurczaka np. marki Konspol
  • 250 ml sosu barbecue
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • kilka plastrów wędzonego boczku
  • kilka pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, owijamy plastrami boczku i nakłuwamy widelcem. Sos barbecue mieszamy z brązowym cukrem, zalewamy nim przygotowane wcześniej kawałki kiełbasy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy ruszt do wysokiej temperatury i grillujemy pokrojoną kiełbasę przez około 15 minut, obracając ją i smarując sosem. Podajemy z pieczywem i pomidorkami koktajlowymi.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje