Kiełbaski w cieście

Idealne na przyjęcia.

Składniki na 72 sztuki:

Reklama

- 2 opakowania ciasta francuskiego (po 45 dag),
- 72 kiełbaski koktajlowe (ew. kiełbaski 'Pyszne' lub parówki),
- 5 żółtek,
- pół szklanki mleka,
- mak i sezam

Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić w temperaturze pokojowej. Rozwałkować, wyciąć prostokąty (5x8 cm), zawinąć kiełbaski. Odłożyć na 20 minut. Żółtka roztrzepać z mlekiem. Kiełbaski umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Posmarować żółtkami, posypać sezamem lub makiem. Piec 15 minut w temp. 200 st C.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kiełbasa | przystawki i przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje