Kiełbaski w piwno-miodowej glazurze

Przedstawiamy przepis na smakowite danie z rusztu w innym, ciekawym wydaniu.

Składniki

  • 8 kiełbasek śląskich marki np. Konspol
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 szklanki piwa
  • 3 łyżki miodu
  • przyprawy: 1 liść laurowy, ziele angielskie i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Piwo wlewamy do szklanego naczynia i dokładnie mieszamy z miodem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Całość doprawiamy. Kiełbaski nacinamy, kładziemy do marynaty i wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Po upływie wskazanego czasu, grillujemy je przez około 10 minut z każdej strony. Jeśli chcemy, by nasze kiełbaski miały jeszcze więcej smaku, posmarujmy je przygotowaną wcześniej marynatą na ostatnim etapie grillowania.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje