Kieszonki z pomidorami

Soczyste mięso, pyszne!

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 4–6 połówek suszonych pomidorów
  • 10 dag sera feta
  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano

Sposób przygotowania

1. Szparagi oczyść, odetnij twarde końce. Pędy ponownie zwiąż w pęczki. Wstaw pionowo (główkami do góry) do wysokiego garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj ok. 10 minut. 

2. Filety opłucz, osusz, każdy głęboko natnij. Posyp solą i pieprzem. Pomidory pokrój na kawałeczki. Ser pokrusz, wymieszaj z pomidorami. Masę przypraw pieprzem oraz oregano. Nacięcia w mięsie napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. 

3. Kotlety smaż na oleju przez 8 minut. Lekko przestudź. Pokrój w plasterki. Podawaj razem ze szparagami. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje