Kisz ze szpinakiem

Gdy nie masz pomysłu na obiad, to danie sprawdzi się idealnie.

Ciasto ze szpinakiem
Ciasto ze szpinakiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników zagnieć kruche ciasto, owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj, wyłóż nim dno i boki formy do tarty i piecz 15 minut w temp. 200°C. 

2. Na patelni zeszklij czosnek, dodaj do niego szpinak i smaż do momentu odparowania wody. Zdejmij z ognia i przestudź. 

3. Jajka, mleko i śmietanę miksuj krótko. Dodaj ser i połącz wszystko ze szpinakiem. Na końcu wmieszaj pokrojoną w kostkę fetę. Dopraw do smaku. Farsz wyłóż na podpieczony spód. Piecz 25 minut w temp. 180°C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas