Kleik ryżowy

To danie dla malutkich dzieci, ale też osób znajdujących się na diecie. Kleik ryżowy z sosem owocowym z powodzeniem zastąpi deser, jest lekki i nie ma w nim zbędnych kalorii.

Możesz rówież kleik ryżowy posypać świeżymi malinami.
Możesz rówież kleik ryżowy posypać świeżymi malinami. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • kleik ryżowy-gotowy
  • cukier
  • cukier waniliowy
  • szklanka malin
  • słodka śmietana
  • cynamon      

Sposób przygotowania:

Miksujemy maliny, łączymy ze śmietanką i cukrem. Do sosu dodajemy kleik w ilości zależnej od oczekiwanej konsystencji. Przekładamy do salaterek, schładzamy, podajemy posypane świeżymi malinami i cynamonem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas