Kleik ryżowy z dynią

Po 6. miesiącu możesz podać swojemu dziecku kleik ryżowy z dynią.

Takie danie będzie dla maluszka sycące i zdrowe
Takie danie będzie dla maluszka sycące i zdrowe 123RF/PICSEL

Składniki:

  • plasterek dyni
  • 4-5 łyżeczek kleiku ryżowego
  • woda mineralna dla niemowląt

Przygotowanie:

1. Dynię umyj pod bieżącą wodą. Następnie obierz ją i usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Weź 3 łyżki dyni (resztę możesz zamrozić) i ugotuj ją w 100 ml wody.

2. Ugotowaną dynię zmiksuj na jednolitą papkę, nie odlewając z niej wywaru.

3. Kleik ryżowy starannie rozprowadź w 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody mineralnej dla niemowląt.

4. Rozrobiony kleik dodaj do papki z dyni i wymieszaj.

5. Na koniec ponownie zagotuj danie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas