Kluski idealne!

Knedle, pyzy i kopytka.

Mięciutkie, sprężyste kluseczki mają same zalety. Są pożywne, niedrogie i można je podawać z różnymi dodatkami. Jeśli chcesz być mistrzynią w ich przygotowaniu, skorzystaj z kilku rad dotyczących gotowania.

Czas gotowania:

Reklama

Knedle, pyzy czy kopytka włóż do dużej ilości wrzącej wody na 5-20 minut w zależności od ich wielkości. Gotuj je na bardzo małym płomieniu - woda powinna tylko "mrugać." Nie powinna wrzeć, bo kluski mogą się rozpaść. Jeśli zaczyna bulgotać, natychmiast studź ją, dolewając łyżeczkę zimnej wody.

Superdodatki:

Pikantne kluski gotuj w posolonym wrzątku z odrobiną oliwy lub masła, by się nie sklejały. Do gotowania słodkich klusek można dodać rum albo trochę cukru waniliowego (ew. laskę wanilii). Wtedy są jeszcze smaczniejsze.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje