Knedle z ryżu z owocami

Z letniego menu.

Składniki:

- 200 g ryżu,
- mąka,
- 1 l mleka,
- tarta bułka,
- cukier,
- olej,
- 5 jaj,
- śliwki

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osłodzonym mleku, odcedzić, odczekać aż przestygnie, wtedy zaciągnąć go 3 żółtkami i pianą ubitą z białek, dodać mąkę. Z powstałego ciasta formować małe knedle i do środka każdego wcisnąć małą, wypestkowaną śliwkę. Knedle muszą być okrągłe, a śliwki zupełnie pokryte ciastem. Następnie obtaczać je w roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć na gorącym oleju.

Reklama

Kalkulator kalorii

Dowiedz się więcej na temat: śliwki | dania na słodko | potrawy wegetariańskie | ryż

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje