Kociołek węgierski - Robert Sowa

Z kuchni węgierskiej.

Składniki

Reklama

: 80 dag szpondru wołowego pokrojonego w grubą kostkę, 10 dag wędzonego boczku pokrojonego w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 10 dag mix papryk, 5 dag przecieru pomidorowego, 5 dag ostrego ketchupu, 100 ml pikantnego soku pomidorowego, 20 dag kluseczek domowych, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml czerwonego wina, papryka słodka, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól.

Przygotowanie:

Pokrojoną wołowinę solimy, pieprzymy i oprószamy słodką papryką. W rondlu rozgrzewamy oliwę, zesmażamy na niej boczek, dodajemy pokrojoną wołowinę i przysmażamy. Dodajemy czosnek, cebulę, pieczarki i mix papryk. Smażyć 10 minut, po czym zalać czerwonym winem. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy, ostry ketchup, pikantny sok pomidorowy i dusić do miękkości. Przed podaniem dodajemy kluseczki domowe, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: wołowina | kuchnia węgierska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje