Koktajle warzywne

Wybierz swój ulubiony!

Składniki:

Zielony:

  • pęczek natki pietruszki
  • korzeń pietruszki
  • 2 łyżki soku z limonki
  • pół świeżego ogórka

Czerwony:

  • 3 buraki
  • 2 marchewki
  • sok z połowy cytryny
  • listki mięty
  • sól pieprz

Pomarańczowy:

  • ćwierć melona
  • 3 marchewki
  • 2 jabłka
  • odrobina startego imbiru

Przygotowanie:

Reklama

1. Koktajl zielony. Natkę umyj, odetnij łodyżki. Korzeń pietruszki i ogórka pokrój. Przygotowane składniki włóż do blendera, dodaj sok z cytryny, całość zmiksuj. Gotowy koktajl przelej do szklanek, dekoruj plastrami ogórka.

2. Koktajl czerwony. Z buraków i marchewki wyciśnij sok. Do blendera włóż liście mięty, przypraw odrobiną soli i pieprzu. Dodaj zmielone liście do soku, dokładnie wymieszaj.

3. Koktajl pomarańczowy. Melona obierz, wyjmij pestki, marchew i jabłka obierz. Wszystkie składniki pokrój w grubą kostkę i włóż do sokowirówki, wyciśnij sok. Przypraw go szczyptą imbiru.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje