Kolorowa sałatka

Wakacje i lato dają nam mnóstwo możliwości kulinarnych, świeże warzywa i owoce w letniej sałatce smakują wyśmienicie.

article cover
Arch. Bauer

Składniki:

● 2 plastry sera żółtego

● 3 łyżki kukurydzy konserwowej

● 1/4 czerwonej papryki

● 1/2 jabłka

● 2 plastry szynki

● szczypiorek 

● 1 łyżka jogurtu

● 1 łyżka majonezu

● 1/2 łyżki ketchupu.

Sposób przygotowania:

1. Kukurydzę konserwową odsącz na sitku. Paprykę i jabłko umyj, obierz, oczyść z pestek, ponownie opłucz, a następnie pokrój w drobną kostkę.

2. Ser żółty i szynkę pokrój w niewielką kosteczkę. Kilka gałązek szczypiorku umyj pod bieżącą wodą i posiekaj.

3. Do kubeczka wlej jogurt naturalny, majonez i ketchup, a następnie wymieszaj, by powstał jednolity sos.

4. Wszystkie składniki sałatki włóż do miseczki, polej sosem i starannie wymieszaj.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas