Kolorowa sałatka z orzechami pekan

​Świetna na lekkie, wielkanocne śniadanie.

Kolorowa sałatka z orzechami pekan
Kolorowa sałatka z orzechami pekanmateriały prasowe

Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia.

W osobnym naczyniu układamy miks sałat, rukolę, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, awokado pokrojone w kostkę i wszystko delikatnie mieszamy.

Następnie obieramy jajka i kroimy na połówki, układamy na sałacie.

W osobnym naczyniu przygotowujemy sos: mieszamy olej, musztardę i wyciśnięty sok z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Gotową sałatkę polewamy sosem na chwilę przed podaniem.

Sałatka z karczochów z jajkiemInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas