Kolorowa tarta w stylu włoskim

Dzięki dodatkom przypomina... pizzę – dzieci chętnie zjedzą ją na obiad!

tarta
tarta123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Składniki ciasta posiekaj, zagnieć i schłodź (szczegółowe rady w ramce po prawej stronie). Następnie rozwałkuj, wylep formy do tart. Nakłuj widelcem, obciąż, podpiecz w 190°C do zezłocenia.

2.  Nadzienie: pieczarki i paprykę pokrój. Na podpieczonym cieście rozłóż ser, grzyby i paprykę. Posyp przyprawami. Jeśli chcesz, polej sosem (przepis w ramce na str. 100). Piecz jeszcze ok. 35 min.

3. Gotową tartę podaj posypaną pokrojoną  dymką ze szczypiorkiem.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas