Kolorowe ciasteczka bezowe

Pyszna przekąska.

Składniki:

  • 3 białka
  • 20 dag cukru pudru
  • 12 dag migdałów
  • 5 dag cukru
  • 3 barwniki spożywcze
  • 25 dag serka mascarpone

Przygotowanie:

1. Migdały sparz, mocz w gorącej wodzie kilka minut. Zdejmij skórki, odsącz. Wymieszaj je z cukrem pudrem, zmiel, podziel na 3 części. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Miksując dodawaj stopniowo drobny cukier. Masę podziel na części, do każdej z nich dodaj kilka kropli barwnika, zmiksuj. Do wszystkich porcji dodaj migdały z cukrem, wymieszaj.

Reklama

2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Każdą masę wyciskaj za pomocą rękawa z okrągłą końcówką, tworząc placki o średnicy 3 cm. Odstaw na 30 minut, aby wyschły. Piecz 20 minut w 150°C. Serek podziel na 3 części, dodaj barwniki, sklejaj nim dwa ciasteczka.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje