Kolorowe kanapki z chrupiących bagietek

Znudziły ci się zwykłe kanapki? Wypróbuj tego!

Bagietki z dodatkami
Bagietki z dodatkamimateriały prasowe

Sposób przygotowania z bagietki fitness

1. Ugotuj jajo na twardo, pokrój na plastry.

2. Umyj i osącz sałatę.

3. Usuń pestkę z awokado i pokrój je na plastry, ułóż na bagietce na przemian z jajkiem.

4. Na przekrojonej wzdłuż bagietce ułóż najpierw liście sałaty, a następnie plastry szynki lub kawałki osączonego z sosu tuńczyka, następnie ułóż jajo i ogórka. Przypraw odrobiną soli i pieprzu.

Sposób przygotowania z bagietki pszennej

1. Ugotuj jajo na twardo, pokrój na plastry.

2. Umytą i odsączoną rukolę ułóż na przekrojonej bagietce posmarowanej serkiem twarożkowym.

3. Zielonego ogórka pokrój na nieco grubsze plastry i  ułóż na bagietce, jajko w koszulce, delikatnie ułóż na wierzchu nacinając je tak, aby trochę żółtka się rozlało..

4. Całość polej odrobiną oleju słonecznikowego.

Sposób przygotowania z bagietki orkiszowej

1. Przekrojoną bagietkę posmaruj serem typu bryndza.

2. Następnie ułóż pokrojone w plastry rzodkiewki.

3. Całość posyp posiekanym, zielonym szczypiorkiem. Możesz doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu.

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas