Kolorowe kanapki z warzywami

Ryba podana w tak ładny sposób na pewno skusi każdego!

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4-6 porcji

Składniki

  • 2 makrele wędzone średniej wielkości
  • 2 pomidory
  • 1/2 ogórka zielonego
  • cytryna do dekoracji i doprawienia
  • natka pietruszki
  • masło czosnkowe
  • sól, pieprz
  • pieczywo do podania

Sposób przygotowania

1. Pomidory umyj i pokrój w kostkę (jeśli chcesz, wcześniej możesz je sparzyć i obrać).

2. Ogórek umyj i również pokrój w kostkę.

3. Z makreli usuń skórę, ostrożnie wyjmij ości. Rybę podziel na większe kawałki.

Reklama

4. Kawałki makreli skrop następnie sokiem z cytryny, po czym ułóż je na kromkach pieczywa posmarowanych czosnkowym masłem. Na rybie rozłóż pokrojone pomidory oraz ogórki.Posyp posiekaną natką pietruszki. Gotowe kanapki oprósz do smaku solą oraz pieprzem. Podaj na talerzu udekorowanym kawałkami cytryny (może być pokrojona w ćwiartki lub plasterki).

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje