Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą

Makaron gotujemy według zaleceń producenta twardość al dente 8 minut, normale 10 minut.

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g makaronu np. Lubella Świderki Tricolore nr 15
  • 200 g obranych surowych krewetek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 limonki
  • 50 g masła
  • mały kawałek imbiru
  • olej
  • sól, pieprz
  • natka kolendry

Reklama

Sposób przygotowania:

1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta twardość al dente 8 minut, normale 10 minut.

2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego krewetki, dodajemy posiekany imbir, czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem.

3. Następnie wyciskamy na krewetki sok z 1 limonki i masło - sos do dania jest już gotowy. Obtaczamy w nim przygotowany wcześniej makaron i przekładamy na talerze.

4. Potrawę posypujemy kolendrą i dodajemy ćwiartki limonki.

Czas przygotowania: 20 minut

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje