Kolorowe warzywa w paście curry

Dla miłośników przyprawy curry

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • 5 marchewek
  • 125 g groszku cukrowego
  • 350 g wędzonego tofu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • łyżka pasty curry
  • pęczek bazylii
  • pęczek kolendry

Sposób przygotowania

1. Pokrój paprykę w paski, dłuższe przekrój na pół. Marchewki obierz i pokrój w słupki. 

2. W woku rozgrzej olej, wrzuć pokrojone w paski tofu. Podgrzewaj ok. 4 minut. 

3. Dodaj marchewkę, paprykę, groszek, podsmażaj całość na oleju kolejne 5 minut. Wymieszaj pastę curry, sos rybny i dodaj do warzyw. Starannie wymieszaj. 

4. Posiekaj bazylię i kolendrę, posyp danie. Podawaj z grzankami. Nasza rada: Danie możesz urozmaicić ulubionymi warzywami, np. papryką, która nada całości ostrzejszy smak. Jeśli nie jesteś fanką tofu, do podgrzanych warzyw dodaj twardy ser, np. pokrojony w słupki koryciński. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje