Konfitura z żurawiny

Do mięs jest po prostu niezastąpiona! I nie chodzi tylko o jej smak, ale także o właściwości - ma bowiem działanie przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne. Jedzmy więc żurawinę na zdrowie i wykorzystujmy ją w swojej kuchni jak najczęściej.

Żurawina z mięsem komponuje się doskonale.
Żurawina z mięsem komponuje się doskonale. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • opakowanie mrożonych żurawin
  • cukier
  • odrobina cynamonu

Sposób przygotowania:

Żurawinę gotujemy w małej ilości wody z cukrem przez około 15 minut, ciągle mieszając, gdy zacznie gęstnieć, dodajemy 1/3 łyżeczki cynamonu. Podajemy na zimno, jako dodatek do wędlin, pasztetów i mięs.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas