Kopytka z bryndzą

Czasami wystarczy niewielka zmiana, by zwykła potrawa zachwyciła smakiem. Oto kopytka w nowej wersji - dzięki bryndzy stały się ulubionym daniem domowników.

Kopytka z bryndzą smakują wyjątkowo.
Kopytka z bryndzą smakują wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 10 dkg bryndzy
  • szczypiorek
  • ok. 1 szklanki mąki bezglutenowej
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki zmiksować z jajkiem, bryndzą i mąką. Doprawić do smaku. Formować wałeczki, krojąc na małe, skośne paski . Gotować w osolonej wodzie ok. 3 minuty. Podawać z masłem lub tartym, wędzonym serem owczym.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas