Kopytka z kaszy jaglanej z warzywami

Nie tylko dla wegetarian.

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej
  • szklanka mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 15 dag twarogu
  • 1 jajko
  • sól
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • pół łyżeczki oregano
  • cukinia
  • garść pomidorków koktajlowych
  • garść zielonych oliwek
  • mała czerwona cebula
  • szczypior
  • masło
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Kaszę wypłucz. W garnku zagotuj litr wody, do wrzątku wsyp kaszę, wymieszaj. Gotuj, aż kasza będzie miękka. Ostudź. Do kaszy dodaj mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajko, twaróg, odrobinę soli, paprykę i oregano. Wyrób jednolite ciasto. Z ciasta formuj wałeczki, podsypuj je pozostałą mąką i krój kluski długości około trzech centymetrów.

Reklama

2. Gotuj kopytka we wrzącej osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Cukinie, pomidory, cebulkę pokrój, podsmaż na patelni. Gotowe kluski podsmaż na rozgrzanym maśle, by były rumiane, podawaj z warzywami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje