Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią

Wariacje na temat ziemniaków mogą stanowić smakowity dodatek do mięs lub warzyw, albo samodzielny, sycący posiłek z aksamitnym sosem.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

100 g gotowanej szynki w plastrach pokrój w drobną kostkę. Na patelnię daj 2 łyżki masła i wrzuć 200 g zamrożonego Zielonego groszku (np. PROSTE HISTORIE). Dodaj 100 ml bulionu, szczyptę soli i cukru. Duś przez 8 minut. Dodaj pokrojoną szynkę, dodatkową łyżkę zimnego masła, sok z 1/2 cytryny, kilka listków szałwii. Ugotuj 1 opakowanie Kopytek ziemniaczanych (np. PROSTE HISTORIE) zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zanurz w gorącym sosie z groszkiem i posyp świeżo mielonym pieprzem.

Przepis na pierogi leniweInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas