Kopytka z ziołami i czosnkiem
Doskonały dodatek do obiadu.
Smacznego123RF/PICSEL
- 0,5 kg. ziemniaków,
- 2 jajka,
- 4 łyżki mąki pszennej,
- 10 dag. boczku wędzonego,
- zioła: tymianek, rozmaryn,
- sól, pieprz, czerwona papryka,
Przygotowanie:
Mączyste ziemniaki ugotować i ostudzić. Najlepiej ugotować ziemniaki poprzedniego dnia. Zmielić i dobrze wyrobić z jajkami i mąką. Ugotować. Na łyżce oleju przesmażyć boczek pokrojony w drobniutką kosteczkę, dodać do niego zioła i polać ugotowane kopytka. Oprószyć czerwoną papryką. Czas przygotowania 1,5 h. (razem z gotowaniem i studzeniem ziemniaków). Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!