Kotleciki gryczane

Wegetariański obiad.

Składniki na 5-6 porcji:

Reklama

- 2 woreczki kaszy gryczanej (20 dag),
- sól, pieprz,
- 30 dag twarogu,
- 2 jajka,
- 15 dag sera pleśniowego typu rokpol,
- pęczek natki,
- szklanka płatków owsianych,
- olej,
- mały por

Przygotowanie:

Kaszę wsyp do posolonego wrzątku. Ugotuj na sypko, odcedź. Por pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ugotowanej kaszy. Ser pleśniowy zetrzyj, wymieszaj z pokruszonym twarogiem i jajkami na papkę. Dodaj kaszę oraz posiekaną natkę i sól i pieprz do smaku. Wyrób masę. Z masy formuj zgrabne kotleciki. Panieruj w płatkach owsianych. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami z wody oraz sałatką pomidorową. Dobrym dodatkiem jest gęsta kwaśna śmietana.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie | kasza

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje