Kotleciki z niespodzianką

Smaczne danie dla całej rodziny.

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • kajzerka
  • 5 jajek
  • 10 dag
  • bułki tartej
  • 3 łyżki oleju
  • szczypiorek
  • 2 pomidory
  • 8 liści sałaty
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1 Kajzerkę namocz w wodzie, cebulę zeszklij na łyżce oleju. Połącz mięso, cebulę, odciśniętą kajzerkę (możesz ją zemleć blenderem), jedno jajko, sól i pieprz. Masę wyrabiaj dłonią kilka minut. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj kilka łyżek bułki tartej. Masa powinna być lekko zwarta.

Reklama

2 Jaja włóż do rondelka z zimną wodą. Gotuj 10 minut od zagotowania. Zalej zimną wodą, obierz. Każde jajko obłóż mięsem, uformuj kulkę, obtocz w bułce tartej, smaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety posyp szczypiorkiem, podawaj z chlebem razowym, sałatą i pomidorem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje