Kotleciki z pieczarkami

Wypróbuj przepis na ziemniaczane kotleciki z pieczarkami.

Kotleciki z pieczarkami
Kotleciki z pieczarkamimateriały prasowe

1. Grzyby i cebulę oczyść, obierz i dokładnie umyj. Pieczarki pokrój w talarki, a cebulę drobno posiekaj, a potem podsmaż razem na oliwie.

2. Ziemniaki starannie umyj, obierz i ugotuj. Gdy ostygną, zmiel je z cebulą i pieczarkami.

3. Jajko sparz, rozbij na spodeczku i roztrzep. Dodaj je do masy ziemniaczanej, wsyp mąkę bezglutenową i sól. Dokładnie wymieszaj.

4. Uformuj niewielkie kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiany kolor. Podawaj z surówką.

Genialny sposób na mięso mielone - kotlety z pokrzywąInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas