Kotleciki z zielonego groszku

Sposób na zdrowy i niedrogi obiad

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 2 filiżanki zielonego mrożonego groszku (1 filiżanka to około 180 ml)
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka mąki żytniej
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku
  • bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania

Groszek ugotuj do miękkości, odcedź, dodaj łyżeczkę masła i przyprawy. Zblenduj. Masę zagęść mąką. Formuj kulki, obtaczaj je w bułce tartej i spłaszczaj. Smaż na maśle klarowanym lub upiecz w piekarniku.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje