Kotlety jaglane z mięsem

Kasza nada tym kotletom niezwykły smak.

Składniki:

  • 10 dag kaszy jaglanej
  • 20 dag mielonego mięsa
  • 2 cebule
  • łyżka masła
  • po pół pora i marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • jajko
  • łyżka posiekanej natki
  • ostra papryka
  • gałka muszkatołowa
  • kurkuma
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Reklama

Przygotowanie:
Kaszę opłucz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie. Ostudź. Cebulę posiekaj, zeszklij na sklarowanym maśle. Dodaj pokrojony w kostkę por, startą marchewkę i posiekany czosnek, podsmaż. Ostudź. Dodaj mielone mięso i kaszę, wsyp mąkę ziemniaczaną, dodaj jajko, natkę i przyprawy, wyrób. Uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej, usmaż na oleju. Podaj z sosem pomidorowym.


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: kotlety | mięsa | mięso

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje