Kotlety jagnięce z cukinią

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 6 kotletów jagnięcych,
- 15 dag mąki,
- 2 jajka, sól,
- 1/4 litra mleka,
- 12 małych cukinii,
- olej do smażenia,
- natka pietruszki

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli. Wlać mleko i utrzeć na gładko. Cukinie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić warzywo w podłużne plasterki. Rozgrzać na patelni olej, cukinie zanurzać w cieście, obsmażać z obu stron około 4 minut na ładny, złotobrązowy kolor. Kotlety jagnięce posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Rozgrzać na patelni olej, smażyć kotlety na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. Na półmisku ułożyć kotlety oraz usmażoną cukinię. Posypać natką pietruszki. Mięso podawać z ziemniakami.

Czas przygotowania 30 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: jaja | sól | olej | baranina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje