Kotlety makaronowe

Oryginalny przepis.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg ugotowanego makaronu spaghetti,
- 1 cebula,
- 15 dag wędzonej szynki,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
- 2 łyżki siekanej oregano,
- 4 jajka,
- 1/2 szklanki płatków owsianych,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki mąki,
- 1 szklanka bułki tartej,
- olej do smażenia,
- kilka listków ziół do dekoracji

Przygotowanie:

Makaron pokroić drobno. Cebulę posiekać, szynkę pokroić w drobną kostkę. Makaron wymieszać z cebulą, szynką, koncentratem, ziołami, płatkami owsianymi i dwoma jajkami, doprawić solą i pieprzem. Pozostałe jajka roztrzepać. Z masy makaronowej formować kotleciki, panierować w mące, jajku i bułce, smażyć na lekko rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sałatą, pomidorami i sosami, udekorowane listkami ziół.
Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje