Kotlety w sezamowej panierce

Takie kotlety z dodatkiem sera posmakują każdemu!

Czas przyrządzenia: 25 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 40 dag mielonego mięsa z indyka
  • 20 dag żółtego sera w kawałku
  • 2 jajka l3 łyżki ziarenek sezamu
  • 4 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania

1. Do mięsa dodaj jedno jajko oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób. Ser potnij w kostkę.
2. Masę podziel na 8 porcji. Z każdej uformuj placuszek. Na środku połóż ser i zlep, formując kotlety.
3. Sezam wymieszaj z tartą bułką. Drugie jajko wbij na talerz i roztrzep widelcem. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajku, a następnie obtocz w bułce z sezamem. Smaż 5–7 minut na rozgrzanym oleju.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje