Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu

Świetny pomysł na wegetariański obiad

Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 350 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 350 g twarogu
  • 1 garść natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta

Sposób przygotowania

Kaszę zblenduj na gładką masę, dodaj twaróg, posiekaną cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dodaj jajko i trochę bułki tartej, jeśli masa jest zbyt mokra. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Formuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i wstaw na chwilę do lodówki. Zimne nie rozpadną się podczas smażenia. Smaż na maśle klarowanym lub oleju kokosowym na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje