Kotlety z mięsa drobiowego

Kotlety na szybki obiad. Mięsno-warzywne, z dodatkiem płatków jaglanych, przypadną do gustu miłośnikom wyrazistych samków. Bardzo aromatyczne, sycące i, co ważne, nieskomplikowane w przygotowaniu.

Pożywne, pyszne i sycące
Pożywne, pyszne i sycąceINTERIA.PL

Oczyszczamy i kroimy mięso. Kroimy cebulę, rozgniatamy czosnek. Wkładamy do maszynki do mielenia mięsa naprzemiennie: pokrojone mięso, marchewkę, cebulę i czosnek, mielimy. 

Do zmielonych składników dodajemy jajko i przyprawy, następnie wsypujemy płatki jaglane. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości kotlety. Posypujemy je pozostałymi płatkami. Smażymy na oleju po kilka minut z obu stron na średnim ogniu, do zrumienienia. 

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas