Krajanka z rozetkami

Deser idealny!

Ciasto z mascarpone
Ciasto z mascarponeTina

Sposób przygotowania

1. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru i 1 cukrem waniliowym. Domieszaj żółtka, mąkę i proszek. Ciasto przelej do blachy (20 x 25 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 25 min w temp. 175 st. Wystudź i przetnij na 3 blaty. 

2. Twaróg wymieszaj z mascarpone oraz pozostałym cukrem i sokiem. Blaty skrop likierem wymieszanym z kawą i przełóż 2/3 przygotowanego kremu. Pozostały krem włóż do szprycy. Wyciśnij małe rozetki masy serowej na wierzch deseru. Schładzaj przez go 5 godzin. Przed podaniem oprósz kakao. Potnij na kwadratowe porcje.

Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiegoInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas