Krem brokułowy

Brokuł to warzywo młodości - zawarty w nim sulforafan pobudza w komórkach procesy zwalczania wolnych rodników. W dzisiejszym przepisie wykorzystamy go do zrobienia pysznej zupy kremu.

Pyszna zupa brokułowa na stałe zagości w twojej kuchni.
Pyszna zupa brokułowa na stałe zagości w twojej kuchni. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka wywaru z jarzyn
  • 1/2 szklanki ryżu świeżo ugotowanego na sypko
  • 1 szklanka ugotowanych i posiekanych brokułów
  • 1/2 małej cebuli
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • koperek
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Cebulę posiekać i udusić na oliwie. Zmiksować wywar z brokułami, cebulą, doprawić solą, pieprzem i połączyć z wywarem. Do miseczki nałożyć ryż, zalać kremem i podawać na gorąco.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas