Krem cappuccino w słodkiej cynamonowej czapeczce

Pyszny deser.

Składniki:

  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 4 łyżki cukru
  • Opakowanie cukru waniliowego
  •  2 łyżki likieru kawowego
  • 450 g śmietany kremówki
  • 75 ml mleka
  • Cukier i cynamon do posypania, kawałki cynamonu do dekoracji

Reklama

Przygotowanie:

 Kawę rozpuścić w łyżce gorącej wody. 200 g śmietany, cukier, cukier waniliowy, likier i kawę, wymieszać, pozostałą śmietanę ubić i dodać do kremu. Krem nakładać do salaterek i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem spienić mleko i łyżką nakładać na krem. Posypać cukrem zmieszanym z cynamonem. Dekorować laskami cynamonu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje