Krem w cieście

Delikatne ciasto dla miłośników wiśni

Ciasto z wiśniami
Ciasto z wiśniami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Przesianą mąkę i sól wymieszaj. Dodaj cukier, sól i masło. Posiekaj masło nożem na drobną kostkę. Dodaj żółtka i wyrób szybko całość. Zawiń w folię, schłodź. 

2. Formę wysmaruj masłem, wyłóż rozwałkowanym ciastem, ponakłuwaj, piecz około 20 minut. Ostudź. 

3. Żelatynę rozpuść w ćwierć szklanki wrzątku. Twaróg zmiel 3 razy. Ser mascarpone miksuj, dodając cukier puder, twaróg i jogurt. Masę miksuj do momentu, aż składniki się połączą, powoli wlej żelatynę. Wymieszaj. Całość wylej na ciasto, układaj wiśnie, schłodź w lodówce.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas