Krem z dyni z czerwoną soczewicą

Rozgrzewająca zupa krem z dyni to jesienny klasyk na naszych stołach. Sycąca, aromatyczna i niezwykle smaczna.

Krem z dyni i soczewicy
Krem z dyni i soczewicymateriały prasowe

Sposób przygotowania

1.W garnku podgrzewamy oliwę. Smażymy cebulę z posiekanym czosnkiem.

2. Dodajemy dynię i smażymy aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy soczewicę i przyprawy. Mieszamy i zalewamy całość bulionem lub wodą. Całość gotujemy aż soczewica i dynia zmięknie.

3. Zupę blendujemy. Podajemy z opieczona w piecu i natartą czosnkiem grzanką, serem feta i sałatką. Całość polewamy olejem z dyni.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas