Krem z kukurydzy

Szybka w przygotowaniu zupa krem. Głównemu składnikowi zawdzięcza swój słodki smak, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie.

Krem z kukurydzy
Krem z kukurydzymateriały prasowe

Sposób przygotowania

W garnku na maśle podduszamy pokrojoną drobno cebulę i kukurydzę (odłóżmy 2 łyżki kukurydzy do ozdobienia dania). Kiedy cebula zmięknie dodajemy bulion oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy ½ łyżeczki słodkiej papryki i kurkumy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy i blendujemy zupę na jednolitą masę. Zdobimy niezblendowaną kukurydzą i szczypiorkiem.

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas