Krem z pieczonych buraków

Pyszna i bardzo zdrowa zupa

Czas przyrządzenia: 15 min
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 kg upieczonych buraków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól, pieprz
  • 2 liście laurowe
  • jogurt do dekoracji

Sposób przygotowania

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj posiekany czosnek, smaż chwilę. Wrzuć obrane i pokrojone w kostkę buraki. Całość zalej bulionem i dodaj listki laurowe. Gotuj 10 minut, wyjmij liście laurowe, zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i octem winnym. 

©123RF/PICSEL

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje