Krem z soczewicy

To przepyszna roślina strączkowa, która świetnie sprawdza się zarówno jako podstawa do przyrządzania nietypowej mąki, ale także jako dodatek do dań głównych. Można z niej przygotować również wyborną zupę, która świetnie sprawdzi się jako gorący, sycący posiłek, dostarczający naszemu organizmowi wielu cennych witamin, mikro- i makroelementów. Kremowa, delikatna zupa z soczewicy to smak, do którego będzie chciało się wracać nie raz! Zobaczcie, jak prosto ją zrobić!

Dużo błonnika i niewielka ilość tłuszczu - taka jest soczewica
Dużo błonnika i niewielka ilość tłuszczu - taka jest soczewica123RF/PICSEL

Receptura jest prosta i naprawdę szybka. Tylko spójrz:

Szybki przepis na zupę z soczewicyInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas