Krem żurawinowy

Polecamy wspaniały krem żurawinowy. Nie tylko dla dzieci

Krem żurawinowy to wspaniały deser
Krem żurawinowy to wspaniały deser123RF/PICSEL

Składniki

Na około 300 g kremu potrzeba:

80 g suszonych owoców żurawiny

1 torebka herbaty rooibos

200 g niesolonego twarożku koziego

1 łyżka miodu

Czas przygotowania: 15 minut

Jedna łyżka to około 60 kcal, 2 g białka, 3 g tłuszczu, 6 g węglowodanów


Przygotowanie

1. Zalewamy żurawinę 100 ml wrzącej wody. Dodajemy herbatę rooibos, zostawiamy na 6-8 minut do naciągnięcia, a następnie studzimy.

2. Namoczoną żurawinę razem z herbatą i kozim twarożkiem miksujemy blenderem. W lodówce krem można przechowywać około 5 dni.

Przepis pochodzi z książki: Dziecięce menu dla całej rodziny

Dziecięce menu dla całej rodziny
Dziecięce menu dla całej rodzinymateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas