Kremowe grzanki z łososiem

Pyszna kolacja.

Kremowe grzanki z łososiem
Kremowe grzanki z łososiemFoody.pl

- 5 bułek przekrojonych wpół (najlepiej z sezamem),
- 200 g wędzonego łososia,
- 100 g białego, kremowego serka,
- 2 ostre papryczki,
- cytryna,
- szczypiorek lub koperek,
- świeżo zmielony czarny pieprz,
- sól

Przygotowanie:

Połówki bułek podpiec w piekarniku. Łososia pokroić w paski. Papryczki drobno posiekać i wymieszać z białym serkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę serwo-paprykową nałożyć na rumiane i gorące grzanki, a następnie nałożyć plastry łososia. Skropić całość sokiem z cytryny, posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i udekorować szczypiorkiem lub koperkiem. Włożyć do piekarnika do podgrzania i podawać na ciepło. Przygotowanie 15 min.

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas